Kerala people (malayalees) have blessed with hundreds of food varieties which have ancestrally owned them. The recipes of these food varieties have been derived from natural spices as well as natural ingredients. The taste of this food is commonly known as Naattu Ruchi which is so close to each and very malayalee even them living outside India as well as those who are visiting Kerala. If you go different places in Kerala you should treat with a lot of different tastes which are unique you never ever find such taste the other part of the world. Here I would like to share that tastes, Naattu Ruchi with the entire world.


മലയാളി മനസ്സുകളുടെ തനത് രുചികളിലേക്കൊരെത്തിനോട്ടം

ഒരു പക്ഷെ മലയാളികൾ ഒരുക്കുന്ന പോലെലോകത്താരും രുചികരമായി ആഹാരംപാകംചെയ്യാറില്ല ,പ്രകൃതി ദത്തമായ കൂട്ടുകളോടെമലയാളികള് ഒരുക്കുന്ന വിഭവങ്ങൾഈ ഭൂമിയിൽമറ്റൊരിടത്തും കിട്ടില്ല .നമ്മുടെ നാടിൻറെസംസ്കാരവും,പാരമ്പര്യവും,പുണ്യവും,ദൈവാനുഗ്രവും അല്ലാതെന്തു പറയാൻ.നമ്മുടെനാടിൻറെ ഓരോ കോണുംനാട്ടു രുചികളാൽസമ്പുഷ്ടമാണ് രുചികളിലെക്കൊരുഎത്തിനോട്ടമാണ് ഈബ്ലോഗിലുടെഞാനാഗ്രഹിക്കുന്നത് , ഒപ്പം ലോകമോട്ടുക്ക്മുള്ളമലയാളി നാവിലെക്ക് ഈരുചികളെത്തുകയുംവേണം .

മലയാളിയുടെ സുകൃതമാണ് ഓണം, ഓണസദ്യ പരമ്പരാഗത രീതിയിൽ എങ്ങനെ വിളമ്പാം

An all-time favourite feast

ഓണ വിഭവങ്ങൾ

1 ഉപ്പ് 2 അച്ചാർ 3 പുളിയിഞ്ചി 4 കിച്ചടി 5 പച്ചടി 6 ഓലൻ 7 കൂട്ടുകറി 8 അവിയൽ 9 തോരൻ 10 കുറുക്കു കാളൻ 11 സാമ്പാർ 12 രസം 13 പരിപ്പ് 14 പഴം 15 കുത്തരി ചോറ് 16 പപ്പടം 17 പായസം 18 ചക്കര വരട്ടി 19 ഉപ്പേരി 20 തുശനില

Search This Blog

Wednesday, September 24, 2014

Palappam

Palappam



Breakfast, lunch or dinner, these fluffy lacy pancakes are sure crowd-pleasers!

Ingredients

5 tsp sugar
1 tsp yeast 
2 cups water
2 cups semolina
¼ kg rice flour, roasted and passed through a fine sieve 
2 cups coconut milk
Salt to taste 
Gingelly oi

Preparation

Dissolve 1 tsp sugar and yeast in ½ cup warm water and keep aside for 20 minutes to let it rise.
Mix ½ cup semolina with 1½ cups water and cook, then cool the gruel.
Add to the rice flour.
Knead well to make a soft dough.
Add the fermented yeast mixture and knead again.
Keep the dough covered.
Set aside for 12 hours for the dough to rise.
When the dough has risen well, add the coconut milk, the remaining sugar and salt to taste and make lace appams.

To make the appams
Smear the appam vessel lightly with gingelly oil. Warm till moderately hot. Pour a ladleful of the batter into the vessel. Lift off the flame and swirl rapidly, once. Return to fire and cook with lid on for 12 min. Repeat till batter is used up.

No comments:

Post a Comment

Onam, which is celebrated majorly in the state of Kerala and among Malayalees all over the world where ever they are . It is a ten day festival and usually the Malayalees specially students get holiday on all ten days to celebrate their festival.

It marks the beginning of the month of Chingam, the first month of Malayalam Calendar. The Ona Sadya or the grand feast is an essential component of any traditional festival in Kerala. Below is the picture of Ona Sadya and what all you need to do to make that banana tree leaf just perfect for your Onam meal.

The most important day of Onam is the Thiruvonam day. Festivities actually commence around 10 days before this day, with the preparation of floral arrangements on the ground in front of homes.

The art of laying the leaf for a meal in Onam is a task in itself, which has passed from generations to generations.